Evangelisch Werkverband

Huidig pad: Home

Festival 316

14 Mei, 2016 - 11:30
Plaats: 
Ureterp

Op 14 mei 2016 vindt Festival 316 plaats in het noorden van het land! Het EW is daar ook aanwezig en naast dat Hans Maat hoofdspreker van de dag is, verzorgen we ook een drietal workshops:  

David ten Voorde

“Ik ben David ten Voorde. Ik houd heel veel van de Here Jezus en ben getrouwd met Marleen. Samen hebben we 2 mooie dochters. Daarnaast ben ik predikant in de Hervormde gemeente in Nunspeet.” 

Workshop – Woorden van kennis en genezing
Bidden met woorden van kennis en bidden in de kracht van de Heilige Geest. Ook bidden om genezing maakt hiervan onderdeel uit en wordt praktisch geoefend.

Jelle de Kok

Jelle de Kok is predikant in Diever en 1 dag per week in dienst van het EW voor coaching en toerusting in Noord-Nederland. Zijn drive om in Noord-Nederland te werken is enerzijds een algemene roeping om te versterken hetgeen dreigt te sterven (Openbaringen 3:2) en anderzijds zijn hart voor Noord-Nederland. Hij voelt een roeping voor dit deel van Nederland en merkt dat hij daar met vrucht mag dienen. Hij heeft het verlangen om kerken te dienen en te helpen om Jezus met een vurig hart te volgen.  

Workshop –Leven uit de Bron, via geloofsopbouw naar gemeenteopbouw

Hoe kun je op een kerkenraad het geloofsgesprek vormgeven. En hoe leg je vervolgens de verbinding met gemeenteopbouw. Het is mogelijk om zo zegenrijk met gemeenteopbouw bezig te zijn. Ds. Jelle de Kok zal spreken over de visie en de praktijk. En samen zullen we een korte oefening doen. 

Joost van den Brink

Joost van den Brink is predikant in Wijnjewoude-Hemrik. Hij geniet ervan om mensen met elkaar in gesprek te brengen over God en geloven. Dat is zijn passie; mensen helpen om dichter bij God te komen en hun levens in verbinding met God te brengen. Joost van de Brink gaat ook graag met jou in gesprek tijdens de workshop ‘Samen zingen met Jezus’.  

Workshop – Samen zingen met Jezus
Denk jij ook wel eens dat we in de kerk vooral zingen om een goed gevoel te hebben? Of juist dat het zingen een verplicht nummertje is? Hoe kunnen we al die mensen met al die muzieksmaken nou tevreden stellen in de kerk? Of is dat een verkeerde vraag? Wat zijn jouw vragen wat betreft muziek en zingen in de kerk? Waarom zingen we eigenlijk altijd in een kerkdienst? Waarom is dat zo belangrijk? Wat doen we nu eigenlijk als we samen zingen? Deze en andere vragen gaan we open en eerlijk te lijf met elkaar. Ja, we gaan ook zingen. Maar niet zonder Jezus: Wat zou Hij eigenlijk vinden van onze kerkzang?

We hopen je te ontmoeten op Festival 316 bij één van de workshops!
14 mei
Van 11.30 -  22.00 uur
Adres: Skieppeleane 4 in Ureterp
Meer info: festival316.nl

Terug naar top


Site navigatie

Terug naar top


Evangelisch Werkverband