Evangelisch Werkverband

Huidig pad: Home

Trainingsdag voor gespreksleiders

29 September, 2018 - 10:00
Plaats: 
Harderwijk

Ben jij een kring- of gespreksleider? Dan is 29 september een interessante dag voor je! We organiseren in Harderwijk een landelijke trainingsdag speciaal voor iedereen die gespreksleider is, bijvoorbeeld van een gemeentegroeigroep of een andere (gespreks)kring. 

September is de aftrap van de startweken van de PKN. Dit jaar is het thema: Een goed gesprek. We zullen worden uitgedaagd om over ons geloof te gaan spreken. Iets dat voor veel mensen nog steeds een grote stap is. Traditioneel voert de dominee het woord en luistert de gemeente. Op die manier ontwikkelen we ons echter niet om zelf te spreken over ons geloof. En dat is aan het veranderen. 

Oefenen in kleine groepen

Het gesprek aangaan, wordt steeds belangrijker. En daarbij zijn kleine groepen van cruciaal belang. In een vertrouwde omgeving leer je daar te spreken over wat het Woord van God met jou doet. Je leert verwoorden wat je gevoelens en gedachten zijn. En zo kun je dat ook uitspreken naar mensen die minder bekend zijn met het geloof in de Heer Jezus. Deze kleine groepen kun je als het ware beschouwen als het gezin waarin je vanuit je hart leert spreken over je geloof.

Kom je ook naar de trainingsdag?

Een goed gesprek heb je niet zomaar. Ook niet in de kleine groepen. Daar heb je stimulans en begeleiding bij nodig van goede gespreksleiders. Daarom bieden wij als EW een trainingsdag aan waar we gespreksleiders trainen. Zo kun je je verder ontwikkelen. Op deze dag is er ruimte voor bemoediging en gelegenheid om voor je te laten bidden voor het nieuwe seizoen. Daarnaast zijn we enthousiast dat Marcel Zimmer ons mee zal nemen in aanbidding. 

Centraal thema: leren van de jeugdcultuur

We beginnen de dag vanuit een centraal thema: Wat kunnen wij van de jeugdcultuur leren voor de kleine groep? Jeugdwerker Gerlof Wiersma uit Drachten zal ons hierin meenemen. Gerlof werkt voor de Royal Mission School en is als jeugdwerker actief in de PKN in Friesland. Vanuit Royal Mission zijn er nu al meerdere jeugdwerkers actief in de PKN. Gerlof functioneert vaak op de achtergrond als coach van deze jeugdwerkers. En daarin heeft hij heel wat lessen geleerd. De gemeentes waar de jeugdwerkers actief zijn, zijn vaak heel klein. Daarnaast is het in dorpen vaak een zoektocht om de jeugd te bereiken. Daarvoor moesten ze echt weer back to the basics. Gerlof zal zijn bevindingen met ons delen.

Ruime keuze in workshops 

Dit jaar bieden we twee workshopsrondes aan. De workshopleiders hebben veel ervaring in het leiden van kleine groepen en ze willen graag hun deskundigheid met je delen. Via onze website kun je aangeven welke workshops je wilt volgen. Deze workshops worden er gegeven:

 • Ds. Peter Smilde: Visie GGG en praktische handvatten
 • Ds. Inge de Rouwe: Pastorale zorg in de kleine groep
 • Ds. André Priem: Gebed op de GGG
 • Ds. Pieter Both: Diepgang en inspiratie GGG-materiaal
 • Ds. Gerrit Vreugdenhil: Geestelijke strijd
 • Ds. Hans Maat: Een koninkrijk van kracht
 • Bram van Putten: Concreet aan de slag, tools voor de kleine groep
 • Ds. Jelle de kok: Geestelijk ouderschap
 • Gerlof Wiersma: Jeugdcultuur 
Lees hier meer over de inhoud van de workshops. 

Kortom: een dag vol van visie, inspiratie en toerusting. 


Alle informatie op een rijtje

 • Wat: Trainingsdag voor gespreksleiders
 • Datum: 29 september 2018
 • Tijd: 10.00 t/m16.00 uur
 • Locatie: Kerkelijk Centrum de Regenboog, Biezenplein 1, Harderwijk 
 • Kosten: 14 euro (exl. lunch), 20 euro (incl. lunch)
 • Opgeven kan via onderstaande link:


Opgave trainingsdag 29 september


 

 

Terug naar top


Site navigatie

Terug naar top


Evangelisch Werkverband