Evangelisch Werkverband
Evangelisch Werkverband
Eendrachtstraat 29a
3784 KA Terschuur
0342-460010 - info@ewv.nl

Webinar - De Huiskerk

date_range 11 december 2020
19:00 uur

Een andere vorm van kerk zijn, de kerk bij je thuis

De huiskerk brengt met een vast ritme enkele mensen bijeen die gezamenlijk eten, een leefregel bespreken, Bijbellezen en nadenken wat zij voor hun buurt kunnen betekenen. Ze sluiten af met gezamenlijk gebed.

De huiskerk vanuit het Evangelisch Werkverband is echt gericht op verdieping, het navolgen van Jezus door uit te reiken naar mensen in je omgeving. Inspiratiebron is daarbij Mattheus 25: 31-46 waarin de werken van barmhartigheid zijn beschreven.

We willen hiermee, naast pioniersplekken, een nieuwe impuls geven aan nieuwe vormen van kerk-zijn. Interessant voor gezinnen die zoeken naar vormen van kerk-zijn in deze tijd en voor hen die zich willen verbinden met anderen, ongeacht de sociaal economische, culturele of religieuze achtergrond.

Interessant is dat de eerste experimenten laten zien dat kinderen en tieners deze aanpak waarderen. De huiskerk is er namelijk voor alle generaties en zeker ook voor het gezin. Ook is het een laagdrempelige vorm waarin mensen die niet meer naar de kerk gaan, goed kunnen aanhaken.

Webinar
Gedurende deze avond leer je meer over 'De Huiskerk' en het basisprincipe dat afkomstig is van 3DM.

In het kort is deze te kenschetsen met de 3 dimensies ‘boven, binnen en buiten’. Boven staat voor de relatie met God, binnen voor de gemeenschap met elkaar en buiten voor het winnen van anderen d.m.v. diaconale en missionaire presentie.

Eenvoudiger gezegd: Deze gezinnen willen graag discipel zijn en discipelen maken.

Presentatie:
> Janneke Plantinga (ondernemer, pionier en bestuur EW)
> Renate de Vries (voorganger PKN)

Datum & Tijd:
Vrijdag 11 december, 19:00 uur

We ontmoeten je graag online! Meld je vandaag nog aan!

 

Webinar - De HuiskerkOnline