Evangelisch Werkverband
Evangelisch Werkverband
Tolboomweg 10
3784 XC Terschuur
0342-460010 - info@ewv.nl

David de Roos - Vruchten van de Geest

Geschreven door op David de Roos uit Zwijndrecht, was initiatiefnemer en organisator van een bijzonder moment van verzoening afgelopen zondag in Dordrecht in en rond de grote kerk. Een bijzonder getuigenis:

David de Roos uit Zwijndrecht, was initiatiefnemer en organisator van een bijzonder moment van verzoening afgelopen zondag in Dordrecht in en rond de grote kerk. Een bijzonder getuigenis:

David was tot twee jaar geleden  atheïst en had vanuit zijn familiaire achtergrond iets met Boeddhisme. Zijn vrouw Karin kenden we van straatevangelisatie en zij heeft een paar jaar geleden de Alpha cursus gedaan. Karin is opgegroeid in christelijk  gezin , maar zij en haar familie hadden al heel lange tijd geen kerkelijke betrokkenheid meer.

Toen David in september 2016 voor het eerst enige interesse had in het christelijk geloof , kwam hij uit nieuwsgierigheid mee met zijn vrouw naar de Levend in Christus (LIC) cursus. Daar wilde ik zeker geen nee op zeggen, maar normaliter zouden we mensen niet aanraden hier te beginnen. Toch bleek het een briljante stap!

Tijdens het handen opleggen voor vervulling met de Heilige Geest zei David:    ‘ja, dat wil ik ook’. Weer wilde ik geen nee zeggen en bedacht tegelijk dat David Jezus nog niet kende en de Bijbel ook niet, maar ik geloofde dat God zijn hart zag en het goed was om te doen.

Die avond , op 25 sept. 2016  werd hij aangeraakt door de Heilige Geest op de eerste Levend in Christus cursusavond. Geen avond werd nog zo mooi en zo bijzonder als die eerste keer door Gods aanraking, vertelde hij later. Samen zochten David en Karin een kerk en David ging op de Alpha ( bij Guido en Annette in de Vrijgemaakte Ger. kerk). Hun tocht langs alle Zwijndrechtse kerken om aan te sluiten leverde niets op en ging verder naar Dordtse kerken. Uiteindelijk sprak de Remonstranten kerk hen het meest aan.

Binnen een jaar zat David in de kerkenraad en merkte op dat de kloof met de Remonstranten en Protestanten nog altijd erg groot was. Hij dook de geschiedenis in en tot zijn verbazing was er nooit sprake geweest van reparatie / verzoening. Daar wilde hij zich samen met Karin voor gaan inzetten.

David heeft het idee besproken met zijn predikant en kerkenraad en met de kerkenraad en predikant van de Grote kerk. Die vonden het een goed plan en al zijn er ook nog wel struikelblokken geweest , het kon doorgaan en David had groen licht. Samen met zijn vrouw Karin bezocht hij  de verschillende Remonstranten gemeenten ( totaal niet eens zoveel leden, ongeveer 5000) en heeft hij zondag na zondag mensen persoonlijk uitgenodigd om bij de verzoening te zijn op 11 november.

Hoe bijzonder kan de Heilige Geest ook in dit kader werken! Trots op David en Karin dat zij dit tot stand hebben gebracht en dankbaar aan onze God en Heer die hen inzicht en passie gaf om dit te doen! Bijzondere vruchten van de Geest door de LIC cursus. Het is gaaf om hiervan getuige te mogen zijn en daarom deel ik het graag met jullie.

Bekijk hieronder het nieuwsfragment van RTV Dordt over de betreffende verzoeningszondag:   

 

Zegen & hartelijke groet,
Annet

Uitgelicht
Pagina David de Roos - Vruchten van de Geest - Getuigenissen
Getuigenissen