Evangelisch Werkverband
Evangelisch Werkverband
Tolboomweg 10
3784 XC Terschuur
0342-460010 - info@ewv.nl

Ewald Schaap - TiM Next 2019

Geschreven door op Mijn eerste echte kennismaking met de Heilige Geest was in het 3e of 4e jaar van mijn studententijd in Groningen.

Getuigenis There Is More Next 26-1-2019 te Hilversum
 
Ewald SchaapMijn eerste echte kennismaking met de Heilige Geest was in het 3e of 4e jaar van mijn studententijd in Groningen. Ik volgde de Alpha-cursus en we gingen met een groep studenten een weekend weg om meer te leren over de Heilige Geest. Er was niet een specifiek moment in dat weekend, maar voor het eerst in mijn leven ervaarde ik een overweldigende vreugde en blijdschap richting God. Een soort verliefdheid op God.  

Ik ben opgegroeid in de gereformeerd vrijgemaakte kerk en had braaf belijdenis gedaan op mijn 18e. Ik had zeker wel iets met God, maar in dit weekend merkte ik voor het eerst hoe gaaf het is om een relatie met God te hebben. Toen is een verlangen in mijn hart geplant om God te dienen en keuzes voor hem te maken.  Een moeilijke keuze volgde jaren later.  
 
Ik werkte bij een adviesbureau en was verantwoordelijk voor een project bij een grote organisatie. Het project liep echter niet lekker: veel gedoe met een leverancier en de projectgroep zat niet op één lijn. Dat gaf me stress. Ik werkte standaard 4 avonden per week over en naast werk en een beetje gezin was er weinig ruimte voor God of relaties. 

In die periode bad ik veel voor de situatie en ervaarde ik een innerlijke stem die zei “stop met dit project”. Dit speelde vooral ’s ochtends op de heenweg als ik in de auto zat.  Tegelijkertijd klonk ook de calvinistische kant in mij: “je hebt commitment gegeven”, “je moet ook verantwoordelijkheid nemen, niet alles is makkelijk” en “opgeven is een zakelijk onverstandige beslissing”. Maandenlang hadden de laatste gedachten de overhand.  

Omdat het aan bleef houden, heb ik uiteindelijk toch de keuze gemaakt en heb ik de opdracht teruggegeven aan mijn opdrachtgever. Het was een van de moeilijkste beslissingen in mijn leven. Zakelijk gezien onverstandig (het wereldje waarin ik me bevind is klein), het ging volledig tegen mijn principes is van verantwoordelijkheid nemen. Maar toch was het erg goed.  

In de weken erna heb ik niet eerder zo’n zegen ervaren. Ik had allerlei bijzondere gesprekken met mensen, mijn vrouw zei “het lijkt wel of ik een hele andere Ewald terug heb gekregen”, ik had veel intense momenten met God en ik ervaarde een sterke roeping om te dienen in de kerk. 
 
There is More Next in Hilversum heeft me gestimuleerd om meer naar God te luisteren en het risico te nemen om er iets mee te doen. Sinds de conferentie merk ik dat ik vrijmoediger ben om ‘dwaze’ dingen te doen.  
 
Ewald Schaap 

Uitgelicht
Pagina Ewald Schaap - TiM Next 2019 - Getuigenissen
Getuigenissen