Evangelisch Werkverband
Evangelisch Werkverband
Tolboomweg 10
3784 XC Terschuur
0342-460010 - info@ewv.nl

Harke de Graaf - Terug in de kerk

Geschreven door op Toen de Ternaarder werd benaderd om zijn verhaal over het herontdekken van de kerk te vertellen, moest hij er wel eventjes over nadenken. Maar al gauw wist hij ook: ,,Ik wol dit graach diele mei oaren.”

Harke de Graaf heeft het gebak op tafel staan, voor de interviewer en zichzelf. Oranjekoek. Het past er wel bij, vindt hij. Toen de Ternaarder werd benaderd om zijn verhaal over het herontdekken van de kerk te vertellen, moest hij er wel eventjes over nadenken. Maar al gauw wist hij ook: ,,Ik wol dit graach diele mei oaren.”

Dat blijkt ook uit het gesprek, want het is wonderlijk hoe iemand, die de kerk bijna vaarwel had gezegd, er nu vol passie over kan vertellen. Hij straalt en is er zichtbaar geëmotioneerd onder, ook omdat de terugkeer naar de kerk zijn leven veranderde.

Harke woont in Ternaard en is getrouwd met politica Pytsje de Graaf, FNP-wethouder in Dongeradeel. De trouwbijbel die ze destijds, op 20 maart 1981, kregen is ,,yn ’e taal van heit en mem”. Het is vanzelfsprekend dat het gesprek in het Fries is. Het is ook de taal die het diepst uitdrukt wat er allemaal in zijn leven gebeurde.

Lees de volledige getuigenis van Harke op de website van Friesch Dagblad

Uitgelicht
Pagina Harke de Graaf - Terug in de kerk - Getuigenissen
Getuigenissen