Evangelisch Werkverband
Evangelisch Werkverband
Tolboomweg 10
3784 XC Terschuur
0342-460010 - info@ewv.nl

Jacqueline Platteeuw - Kom Heilige Geest

Geschreven door op Het jaar 2017 was voor mij een heel bijzonder jaar. In dat jaar ontving ik veel onderwijs over de Heilige Geest. Voor de eerste keer in onze eigen gemeente tijdens de cursus “Kom Heilige Geest.

God raakte mijn hart aan
Al vanaf vrij jonge leeftijd mag ik leven in de zekerheid dat ik een geliefd kind van God ben.
Mijn verlangen om te werken in Gods Koninkrijk ontstond al min of meer toen ik een kind was. In mijn spel verwerkte ik dan situaties waarin ik aan anderen de woorden doorgaf die ik ’s zondags in de kerk had gehoord. Het verlangen bleef, soms was het sterk, soms zwak, maar het bleef ook wel ongrijpbaar. Ik kon er niet zo goed bij, het niet concreet maken.

Het jaar 2017 was voor mij een heel bijzonder jaar. In dat jaar ontving ik veel onderwijs over de Heilige Geest. Voor de eerste keer in onze eigen gemeente tijdens de cursus “Kom Heilige Geest”.

Ik was er heen gegaan als een traditionele kerkganger. Ik wilde graag meer kennis opdoen over dit onderwerp, maar voelde ook wel wat reserves. Want ja, de Geest ... wat vind ik daar eigenlijk van?

Zoveel jaar al had ik met het Woord, de Bijbel, geleefd. Het was mijn gids geweest op mijn levenspad. Zo vaak al had God mij er troost en richting door gegeven. In tijden van voorspoed, maar ook in de zwartste dagen van mijn leven, altijd was Hij daar in Zijn Woord.

Maar nu, daar in de ontmoetingsruimte van de kerk, raakte God mijn hart aan zó diep als dat ik nooit eerder had ervaren. En ik begon te verlangen en te zoeken naar meer van Zijn nabijheid. Niet ik hier en God daar. Maar Zijn Geest in en door mij. En God zegende mijn zoeken en ik mocht groeien in overgave aan Hem én in vrijmoedigheid om over Hem te spreken. In de afgelopen twee jaar mocht ik met een aantal broeders en zusters uit onze gemeente deelnemen aan de conferentie “There is more”, waar we zegenrijk onderwijs ontvingen. Maar ook boeken als “Onuitsprekende vreugde” van D. Martin Lloyd-Jones en “De Geest van Christus” van Andrew Murray hebben mij verder doordrongen van de rijkdom van het leven door Zijn Geest.

In januari 2018 ben ik aan de Christelijke Hogeschool in Ede gestart met de deeltijdopleiding Theologie, een stap waarin ik duidelijk Gods leiding mocht ervaren. In het vertrouwen dat Gods Geest mijn leven leidt, wil ik verder gaan, samen met mijn man en kinderen en in Zijn Koninkrijk, om daar van Zijn grootheid en heerlijkheid te getuigen!

Uitgelicht
Pagina Jacqueline Platteeuw - Kom Heilige Geest - Getuigenissen
Getuigenissen
Thema Jacqueline Platteeuw - Kom Heilige Geest - Heilige Geest
Heilige Geest