Evangelisch Werkverband
Evangelisch Werkverband
Tolboomweg 10
3784 XC Terschuur
0342-460010 - info@ewv.nl

Wim Maaskant - Luisteren naar Gods stem

Geschreven door op We waren samen gekomen met broeders en zusters van verschillende kerken. De bedoeling is om samen met elkaar, te zingen, te bidden, te praten, te luisteren en te leren onder leiding van ds. Jelle de Kok.

 Voelen

Ik werd gevraagd iets te schrijven over het bezoek van Ds. Jelle de Kok aan onze kerk vorige jaar. Dit is eigenlijk 'te' mooi om over te schrijven. Wat zal men er wel van 'zeggen'. Dat was mijn eerste gedachte. Hoe moet ik dat opschrijven zodat het niet ‘te’ overkomt. Toch ga ik proberen het ingetogen te doen.

Het thema: Luisteren naar Gods stem (Geest).
We waren samen gekomen met broeders en zusters van verschillende kerken. De bedoeling is om samen met elkaar, te zingen, te bidden, te praten, te luisteren en te leren onder leiding van ds. Jelle de Kok. Op vrijdagavond zijn we begonnen en zaterdags de hele dag. Dit was niet alleen passief zitten en luisteren, nee we werden aan het werk gezet in groepjes om met elkaar over het thema te discussiëren en om te leren luisteren naar Gods stem/Geest.

Dat was bij mij zeer goed gelukt, zo goed zelfs dat ik de aanwezigheid van God kon ‘voelen’ Een erg bijzondere ervaring. Dit werd ook bevestigd achteraf door meerdere aanwezigen. Wat was het fijn om over Jezus te horen en Hem te ervaren. Jezus was bij ons; zo voelde dat. Ook vertelde Ds. Jelle de Kok wat we zelf kunnen en mogen doen en deelde met ons ervaringen uit.
Deze tijd samen kan ik het beste omschrijven als een kerkdienst, GGG-samenkomst en discipelschapscursus ineen. Wat was dat bijzonder om op deze manier over onze Heer te horen en te spreken en te 'voelen'. Misschien klinkt dit allemaal overdreven maar ikzelf weet dat dit genuanceerd is. Wat een vreugde… wat was het bijzonder, ik heb er geen woorden voor.

Ik heb ook nog een kinderlijk eenvoudig voorbeeld van 'Luister naar Gods stem'. Ik was laatst buiten plastic in de plasticafvalcontainer aan het gooien, maar er lag al enige maanden een plastic zandvormpje (voor in een zandbak) naast de plastic afvalcontainer. Dit was waarschijnlijk van de kinderen van de buren en bij ons terechtgekomen. Dit gooide ik achteloos in de plastic afvalcontainer. Toen ik weer binnen was, werd er verteld in mijn binnenste; ‘Wat doe je nu! Dit is van je buren en die missen dat en kunnen er dan niet meer mee spelen'. Prompt ben ik naar buiten gelopen, heb de bak op zijn kop gezet en het zandvormpje over de heg gegooid. Dit voelde goed. 'Luisteren naar Gods stem (Geest)'. God is altijd met ons bezig om betere mensen van ons te maken. We moeten wel zelf de keuze maken!

Gods zegen,
Wim Maaskant,  Arnemuiden

 

Uitgelicht
Pagina Wim Maaskant - Luisteren naar Gods stem - Getuigenissen
Getuigenissen