Evangelisch Werkverband

Huidig pad: Home

GGG special

Nieuw bij het EW: een cursus voor vrouwen en mannen die getrouwd zijn met een partner die niet gelooft. De eerste ervaringen met de cursus zijn erg positief!

Als je verliefd bent, lijkt het nog niet zo'n groot probleem: je leven delen met een ongelovige partner. Maar wat doe je als het in de loop der jaren wel een struikelblok blijkt te zijn? Of hoe ga je om met een partner die beschadigd is door het christelijk geloof en er niets meer van moet weten?

Ds. Hanneke Paas schreef materiaal voor mensen in haar gemeente die deze situatie herkennen. In zes bijeenkomsten gingen ze in gesprek over wat de Bijbel zegt over man en vrouw in het huwelijk en het omgaan met een ongelovige partner (inclusief aanvullingen ten behoeve van gespreksleiders).

De opzet lijkt op de opzet van een Gemeente Groei Groep. Het kan daarom een welkome aanvulling zijn op het bestaande GroeiGroepmateriaal. In de gemeente van ds. Paas werd er voor één seizoen een Gemeente Groei Groep rond dit boekje gevormd. Daarna zijn de deelnemers weer in hun eigen Groei Groep gaan meedraaien. Voor hen was het belangrijk om eens vrijuit te kunnen spreken met vrouwen die in dezelfde situatie zitten. Om elkaar tot steun te zijn en tips te geven.

Enkele reacties van deelnemers:

"Het is goed dat deze groep is opgezet, want er was en is echt behoefte aan om te delen. Regelmatig hoorden we de reactie: 'Ohh hebben jullie dat ook? Ik dacht dat ik de enige was'."
Kringleidster Lyda 

"Ik vond de avonden bijzonder, het was heel fijn om met de anderen over het onderwerp te praten, je had een gevoel van thuis komen."
Marry

Klik hier om de cursus te bestellen 

Terug naar top


Site navigatie

Terug naar top


Evangelisch Werkverband