Evangelisch Werkverband

Huidig pad: Home

Verslag Najaarsconferentie: het vuur laait op!

"Ik merk zo weinig van God.." De uitnodigingsmail met deze zin in de onderwerp regel heeft het aantal deelnemers van de EW Najaarsconferentie ‘Heilig Vuur' opvallend sterk doen toenemen. Er is veel honger en dorst naar meer van God. Naar een zichtbare en voelbare aanwezigheid van de Heilige Geest in ons leven, en dat kon je dit weekend ook duidelijk merken. Op 22 en 23 november kwamen we samen onder de vlag van het EW om te leren, maar ook om te praktiseren: wat doet de Heilige Geest in ons leven? Hoe kunnen we vervuldraken van de Heilige Geest? Wat betekent het om door die Geest te leven?

 

Avontuur met de Geest

Op zaterdagochtend opende Hans Maat de conferentie. In zijn toespraak prikkelde hij de luisteraars om dit weekend uit hun comfort-zone te stappen, om het avontuur met de Geest aan te gaan. Hierna gingen de deelnemers uiteen in kleine groepjes en spraken samen aan de hand van gespreksvragen hun verlangen uit voor deze conferentie. De meeste groepjes waren nog lang niet uitgepraat toen de lunch begon.

Brandje blussen of vuurtje stoken?

Na de stevige lunch sprak ds. Jelle de Kok over de Heilige Geest : brandje blussen of vuurtje stoken? Een klein fragment: ‘Wanneer is de laatste keer dat je een persoonlijke ervaring met God hebt gehad. Was dit gisteren, vorige maand, of is dit toch al een tijd geleden? Om een levende relatie met God te hebben is het essentieel om dichtbij Hem te leven.' Door zijn persoonlijke verhaal werden mensen zichtbaar geraakt. Ook Jelle, de ‘gewone gereformeerde dominee', wilde met hart en ziel worden vervuld van de Geest en door Hem leven. Velen werden merkbaar geraakt en er werd door het gebedsteam voor veel mensen gebeden. Ook waren er mensen die zelf knielden bij het kruis naast het podium. Wat een bijzonder moment: het vuur laaide op!

 

Workshops

Na een korte pauze volgden er workshops door Agnes Huizenga en Gerton van der Wilt. Agnes sprak vanuit haar ervaring als contextueel therapeut en bij New Wine over het thema ‘Vrij om te zijn'. Door haar luisteren naar de Heilige Geest kon ze dienstbaar zijn aan mensen die de Geest wilden ontvangen in hun leven. Bij Gerton leerden de deelnemers om woorden van God te geven, maar ook om deze van Hem te ontvangen. Een mooie zonnige middag zorgde aan de voorzijde van het gebouw voor een waar terras om even te ontspannen.

Wonderen van genezing

Martin Koornstra van Royal Mission sprak bij de avondsamenkomst. Dat er wonderen van genezing gebeurden was even wennen voor de voorzichtige PKN-er, maar juist door de rustige en ontspannen sfeer was de drempel toch niet hoog en gebeurden er bijzondere dingen. Mensen werden genezen van kwalen en Gods Geest was duidelijk in de zaal aanwezig. Bij de vraag: ‘Wie wil er naar voren komen om meer van God te ontvangen?' stond driekwart van de zaal bij het podium!
Na afloop was er warme chocolademelk. Voor wie niet kon leven van wonderen alleen...

Als een lopend vuurtje

Op zondagochtend preekte dominee Henk Poot over hoe Gods kracht zichtbaar wordt in onze zwakheid. Een belangrijke les in nederigheid! De conferentie liep bijna ten einde, maar onder het genot van de lunch kwamen de kleine groepjes nog één maal samen. Na de afsluiting gingen de deelnemers met een aangevuurd enthousiasme naar huis, om daar als een lopend vuurtje door hun gezin, buurt en kerk te mogen gaan.

 

Terug naar top


Site navigatie

Terug naar top


Evangelisch Werkverband