Evangelisch Werkverband

Huidig pad: Home

50 Dagen-project 'Wachten op de Heilige Geest'

Raak in de 50 dagen tussen Pasen en Pinksteren meer vertrouwd met de Heilige Geest! Lees meer over het 50 Dagen-project 2017.

50 Dagen op weg met God

Door ‘50 Dagen op weg met God’ besteedt u samen 50 dagen lang aandacht aan het leren kennen van de Heilige Geest. Door het gebruik van de scheurkalender raakt u op een laagdrempelige manier vertrouwd met het werk van de Heilige Geest. Dit project geeft u en anderen gemeenteleden een nieuwe impuls voor dagelijks gebed en bijbellezen thuis. Alleen, met huisgenoten of het hele gezin maakt u elke dag tijd voor de ontmoeting met God.

Van Pasen naar Pinksteren
Om het jaar maakt het Evangelisch Werkverband een pakket met dagboek en kinderpagina's voor thuis, kinderkerkmateriaal, preekschetsen, kringavonden. We verlangen er naar dat we juist in de tijd tussen Pasen en Pinksteren weer enthousiast worden van de kracht van gebed en dat we Gods Geest leren kennen. 

'Wachten op de Heilige Geest'
Wij weten nu dat het wachten op de belofte van de Vader betekent dat de Heilige Geest kwam op de pinksterzondag. En de komst van Gods Geest heeft heel veel in gang gezet - en dat gaat nog steeds door. Over die tijd van wachten en over op Wie we dan wachten, gaat dit vijftigdagenproject.

Schrijvers en thema’s
De schrijvers Agnes Huizenga, Harry Klaassens, Hans Maat, Willem Ouweneel, Ron van der Spoel, Karsten van Staveren en Nienke Westerbeek nemen u mee in het thema. Vragen die aan de orde komen zijn: Wat maakten de discipelen mee tussen Pasen en Pinksteren? Waarom kwam de Heilige Geest met Pinksteren? Wat zijn de gaven van de Heilige Geest? Hoe kan je vrucht dragen? Wat is leven door de Heilige Geest?

Scheurkalender
Het dagboek is dit jaar in de vorm van een scheurkalender en kost €3,95. De kalnder bevat 7 weekthema's met per dag een pagina voor volwassenen en een kinderpagina. Ook bevat de kalender vier Family Nights!

De werkbladen bij de Scheurkalender kan je hier downloaden. 

Nieuw: Family Night!
Dit jaar bieden we vier Family Nights aan. Bianca Boenders van You!ng heeft deze met ons ontwikkeld. Ze vertelt: "Je gaat met You!nGFamilyNights samen bouwen aan je geloof. Tijd met elkaar en gezelligheid. De opdrachten zorgen ervoor dat jullie als gezin en misschien wel samen met meer mensen dan je eigen gezin, een heerlijke tijd hebben en meer naar elkaar toe groeien."

Aanvullend pakket (pdf)
Het aanvullend pakket is voor € 15,- te koop in de webshop en bevat: 

  • Inleiding op het project met tips uitvoering
  • 2 jongerenavonden leeftijd 12-17 jaar
  • 2 gesprekshandleidingen groep volwassenen
  • 2 preekschetsen
  • Kindernevendienstmateriaal (samengesteld uit 'Vertel het maar')
Vanuit een gemeente in Breukelen hebben we een prachtig overzicht ontvangen van alle materialen uit kalender en aanvullend pakket; het is een soort index. U kunt dit hier downloaden.
  
Kopij voor kerkblad of website: download hier. De cover van de kalender.
 
Bestel nu!
Meer weten? 
Neem contact met ons op via info@ewv.nl of 0342-460010.

Terug naar top


Site navigatie

Terug naar top


Evangelisch Werkverband