Evangelisch Werkverband

Huidig pad: Home

Belangrijke updates Hemelhoog

Nieuw beamerpakket beschikbaar, leadsheets en liedteksten online. Tijd voor een Hemelhoog-update!

Belangrijke updates Hemelhoog

In 2015 lanceerden we als EW in nauwe samenwerking met de Confessioneel Gereformeerd Beraad en de Confessionele Vereniging de nieuwe protestantse evangelische liedbundel Hemelhoog: een prachtige liedbundel met 739 nieuwe en bekende liederen voor de kerk van nu. In steeds meer kerken en gemeenten wordt de bundel nu ingevoerd. Tijd voor enkele updates!

Beamerpakket Hemelhoog Online beschikbaar
Voor de beamer was al het beamerpakket OPS Pro van Opwekking beschikbaar en nu heeft Boekencentrum ook het beamerpakket Hemelhoog Online uitgebracht. Hemelhoog Online werkt heel eenvoudig: de predikant selecteert de liederen van de dienst en het beamerteam downloadt en presenteert de juiste liederen. De liederen kunnen worden gepresenteerd als tekst en als tekst met eenstemmige melodie. Ga naar hemelhoog.nl/beamerpakket voor meer informatie over proefpaketten, abonnementen en tarieven.

Nu online: leadsheets en liedteksten
Zowel de leadsheets (pdf) als de liedteksten (txt) zijn nu online te koop voor een aantrekkelijke prijs van 0,20 euro per lied. Extra mooi: diverse verbeteringen doorgevoerd m.b.t. druk- en zetfouten in de bundel!

Zoekfunctie hemelhoog.nl verbeterd
Op hemelhoog.nl/liturgie kan je makkelijker liederen zoeken en een liturgie samenstellen. Je kan zoeken op componist, titel, bijbelverwijzing, tempo, thema, categorie of maatsoort. Ook liederen voor tieners en kinderen zijn in één klik te vinden. Ideaal voor als je liederen zoekt voor de kerk, kring of gezin!

Hemelhoog, een geschikte liedbundel voor jouw gemeente?
De bundel Hemelhoog wil vernieuwing van de liturgie stimuleren. Wellicht overweegt je gemeente om de nieuwe bundel Hemelhoog te gaan gebruiken. Op hemelhoog.nl/test vind je een test met 10 vragen om te ontdekken of Hemelhoog iets is voor jouw kerk of gemeente.

Handreiking voor gesprek kerkenraad
Muziek en liturgie staan op de agenda van veel kerkenraden. Wij helpen de kerkenraad graag bij de bezinning hierover. Op hemelhoog.nl/handreiking staat een handreiking die het gesprek over samenzang en liturgie in de gemeente wil dienen.

We hopen van harte dat Hemelhoog bijdraagt aan een gemeente waar voluit gezongen wordt tot eer van God en dat de liederen aansporen om Hem te volgen en te dienen.

"Hemelhoog wordt gezien als een bundel die de brug slaat tussen oud en jong, die aansluit bij de geloofsbeleving van onze gemeente en herkenbaar is in het taalgebruik. De bundel waarborgt de muzikale en geestelijke rijkdom in onze gemeente." Aldus Jouke van der Veer van Hervormde Gemeente Nieuw-Loosdrecht 

Terug naar top


Site navigatie

Terug naar top


Evangelisch Werkverband