Evangelisch Werkverband

Huidig pad: Home

Impressie Vernieuwingsfestival

Het was een geweldige dag! Lees hier het verslag van het EW Vernieuwingsfestival.

Ware vrijheid in Christus 

Een unieke belevenis: Bevrijdingsdag en Hemelvaartsdag op 1 dag! Bij het Vernieuwingsfestival vierden we dat we vrij zijn: bevrijd van de macht van de zonde door Jezus! Dit is de rode draad die door de dag heen liep. Sprekers Willem Ouweneel, Arjan Plaisier, Hans Maat en Erica Duenk vertellen met de nodige dosis humor, passie en enthousiasme over wat het betekent om werkelijk vrij te zijn in Christus.

Willem Ouweneel spreekt over de kracht van de genade. Over hoe anders het is om onder de wet te leven: 'Ik wilde dit of dat wel doen, maar het mocht niet'. Waarachtige vrijheid en liefde zijn nauw met elkaar verbonden, aldus Ouweneel. Dit betekent dat als de Zoon je vrij maakt, je werkelijk vrij bent.

Arjan Plaisier deelt over de vrijheid om elkaar te dienen. 'Waar vind je de vrijheid waar ieder mens diep in het hart naar op zoek is? Je kan de meest exotische oorden afreizen, maar de kans is groot dat je het in het kerkje om de hoek vindt.'

Hans Maat vertelt over zijn ontmoeting met de Heilige Geest op 11-jarige leeftijd. De uitspraak 'Als je doet wat de apostelen deden, dan krijg je ook wat de apostelen kregen' maakt veel los. Het beste aan God is God zelf... Iets om over na te denken!

Aan het eind van het middagprogramma komen de kinderen en tieners meedoen in de grote zaal en genieten ze samen van de cabaretgroep Als Zodanig die zich verbazen over hoe druk die vrije mensen toch zijn met hun evangelische agenda. Daarna volgde een samenbindende familiezegen.

Erica Duenk vertelt over Gods weg met haar voor innerlijke genezing. 'We zijn geroepen om anderen tot zegen te zijn'. Dat gezegd hebbende daagt Erica het publiek uit om voor elkaar te bidden voor genezing. Na afloop komen er verschillende mensen op het podium: ze zijn genezen!

Met een opgeheven hart naar de Heer, sluiten we de avond af met een concert van InSalvation, Tom Read en Nathan Jess. In Jezus zijn we werkelijk vrij!

Terug naar top


Site navigatie

Terug naar top


Evangelisch Werkverband