Evangelisch Werkverband
Evangelisch Werkverband
Tolboomweg 10
3784 XC Terschuur
0342-460010 - info@ewv.nl

Donateur worden

Wil je ons werk periodiek steunen?

Word dan donateur, je giften zijn aftrekbaar van de inkomstenbelasting. Dit kan op een aantal manieren:

  1. Vul het formulier in op deze pagina voor een periodieke gift, tot wederopzegging, met een bedrag naar keuze
  2. U vult het formulier 'Periodieke gift' van de Belastingdienst in voor een 5 jarige, fiscaal voordelige, overeenkomst.
  3. Door nalatenschap, u kunt het Evangelisch Werkverband als goed doel opnemen in uw testament, onderaan de pagina vind u hierover meer informatie.

Aanmelden als donateur

Middels onderstaand formulier kunt u zich eenvoudig aanmelden als donateur van het Evangelisch Werkverband.

 

Ik machtig St. Evangelisch Werkverband om - tot wederopzegging - het bovengenoemd bedrag van mijn bankrekening af te schrijven met de volgende frequentie:

 
 
Verzenden
 
 

Periodieke schenking met overeenkomst (5 jaar)

Een fiscaal voordelige manier van geven is via een periodieke schenking.. Daarbij geeft u aan  jaarlijks (voor tenminste vijf jaar) een vast bedrag aan het Evangelisch Werkverband te doneren en dit vast te leggen in een overeenkomst. Zo'n periodieke schenking wordt ook wel periodieke gift of lijfrente genoemd.
Een periodieke schenking is volledig fiscaal aftrekbaar. Dit in tegenstelling tot normale giften, die pas vanaf 1% en tot 10% van uw inkomen aftrekbaar zijn. Het Evangelisch Werkverband  is er erg bij gebaat als mensen hun giften periodiek vastleggen. De voordelen van een overeenkomst voor periodieke giften zijn: 

  • Meer geestelijke vernieuwing in onze kerken door de kracht van de Heilige Geest
  • U stelt ons in de gelegenheid uw geld duurzaam in te zetten
  • Uw periodieke giften zijn volledig aftrekbaar van uw inkomstenbelasting
  • U hoeft niet langs een notaris voor het aangaan van de overeenkomst

Bereken uw voordeel

Op de website www.schenkservice.nl berekent u zelf hoeveel u bespaart. Wilt u meer voor het Evangelische Werkverband betekenen? Overweeg dan om ook uw belastingvoordeel aan ons te schenken. U geeft meer zonder dat het extra kost!

Eenvoudig af te sluiten
Het aangaan van een overeenkomst voor periodieke gift gaat eenvoudig; een bezoek aan de notaris is niet nodig.
Hoe werkt het? U downloadt de digitale overeenkomst, of u neemt contact met ons op en ontvangt van ons de overeenkomst per post. U vult de overeenkomst in en ondertekent die. De overeenkomst stuurt u per post naar het Evangelisch Werkverband. Wij vullen onze gegevens in en sturen u het originele exemplaar retour voor uw eigen administratie. Wij bewaren een kopie. Hiermee is alles geregeld. Het enige wat u nog moet doen is jaarlijks het toegezegde bedrag overmaken.

Neem voor meer informatie gerust contact op: tel. 0342-640010 of info@ewv.nl.

Nalatenschap

Wilt u – ook na uw overlijden – blijven meebouwen aan de Kerk in de kracht van Gods Geest? Dan kunt u overwegen om het Evangelisch Werkverband als goed doel op te nemen in uw testament. Dat kan op verschillende manieren:
Erfstelling
U benoemt het Evangelisch Werkverband bij testament dan tot (mede)erfgenaam. Evangelisch Werkverband erft dan een bepaald deel van uw nalatenschap. U bepaalt zelf welk percentage u aan elk van de erfgenamen wilt nalaten.
Legaat
Een legaat nalaten betekent dat u een vastgesteld geldbedrag of een bepaald goed (bijvoorbeeld een huis, een stuk grond of een aandelenportefeuille) nalaat aan Evangelisch Werkverband. U kunt verschillende legaten opnemen in uw testament.

Erfgenamen betalen belasting over de waarde van hun erfenis, de zogeheten erfbelasting. Het Evangelisch Werkverband is aangemerkt als ANBI (Algemeen Nut Beogende Instelling). Dit betekent dat u over uw schenking aan het Evangelisch Werkverband géén erfbelasting betaalt, waardoor uw schenking volledig wordt gebruikt voor de geestelijke vernieuwing van de Protestantse Kerk.
Het is noodzakelijk om de verdeling van de nalatenschap vast te leggen bij een notaris. Een zelfgeschreven wens heeft namelijk geen rechtsgeldigheid. Een notaris kan u meer informatie verstrekken over nalatenschappen.

Vragen

We kunnen ons goed voorstellen dat je vragen hebt over dit onderwerp. Wij beantwoorden deze graag en geheel vrijblijvend. Je kunt vrijblijvend contact opnemen met dhr. H.J. (Hans) Maat , tel. 0342-460010.

God zegene uw gaven!