Evangelisch Werkverband

Huidig pad: Home

Terugblik 'Vernieuwen zonder te vernielen'

Terugblik studiedag 'Vernieuwen zonder te vernielen'

Op vrijdag 23 september 2011 is in de Goede Herderkerk te Nijkerk een studiedag voor predikanten en kerkenraadsleden geweest rondom het thema: Hoe kunnen we werken aan geestelijke vernieuwing zonder te komen tot geestelijke vernieling?
Er zijn predikanten en/of kerkenraadsleden die vastlopen in hun bediening doordat er geen ruimte (genoeg) lijkt te zijn voor wezenlijke vernieuwing.

Verschillende vragen kwamen door deze thematiek in beeld:

  • Hoe ga je met vernieuwing om?
  • Welke stappen kun je zetten om op een gezonde manier de gemeente voor te gaan op een weg van vernieuwing?
  • Wat kunnen we leren van elkaars zoektocht?
  • Welke valkuilen kunnen we vermijden?

Ds. Hans Eschbach beet het spits af door de thematiek duidelijk neer te zetten en de vragen aan de orde te stellen in zijn inleiding: Vernieuwen zonder te vernielen.

 

 


Vervolgens kwam ds. Wijnand Sonnenberg, de voorzitter van Het College van Visitatoren Generaal, aan het woord die als titel voor zijn inleiding gekozen had: ‘Valkuilen en kansen op een weg van geestelijke vernieuwing' (door de link te klikken vind u de tekst van de lezing van ds. Sonnenberg)

Dit referaat en de vragen aangedragen in de inleiding van ds. Hans Eschbach kwamen vervolgens in een groepsbespreking aan de orde waarna het ochtendprogramma werd afgerond.

Na een lunchpauze met veel gelegenheid voor ontmoeting en gesprek was er in het middagprogramma de mogelijkheid tot bespreking van enkele casussen onder de leiding van ervaren predikanten en als collega's onder elkaar.
Veel vragen en indringende zaken kwamen aan de orde.

De dag werd afgesloten met een gezamenlijke tijd van aanbidding en zegenbede.

Terug naar top


Site navigatie

Terug naar top


Evangelisch Werkverband