Evangelisch Werkverband

Huidig pad: Home

Terugblik VNF 2011

Onder een stralend blauwe hemel werd 20-22 mei het Vernieuwingsfestival in Rijnsburg gehouden!!
Samenvatting van de hoogtepunten van het Vernieuwingsfestival! (film, ca. 10min.)

Reacties van bezoekers op het Vernieuwingsfestival (film, ca. 7 min.)

Babbelbox (Man Bijt Hond). Hoe beantwoordden mensen de vraag: 'Als God de hemel opent, dan..." (film, ca. 4 min.)


Fotogalerij met bijna 80 foto's van het VNF!!!Eigenlijk begon het al op vrijdagavond op het strand van Katwijk: Er waren wandelingen uitgezet door duin en over strand eindigend bij de opgang naar strandtent Benny's Beach waar een band gospels speelde en wandelaars en passanten mee konden zingen! In Benny's Beach werd de ‘beach party' voortgezet en was er onder het genot van een drankje en de klanken van een super jazzy sound van een enthousiaste gelegenheidsband ontmoeting, gezelligheid en sfeer, gesprek en herkenning! Een prachtig begin van het Vernieuwingsfestival weekend!
Zaterdag, om negen uur was de vrolijke fanfaremuziek van de Rijnsburgse Jong Flora band al te horen in het centrum van Rijnsburg wat voor die dag omgedoopt was tot (autoloos) VNF-terrrein! Klokslag halftien werd na een vlaggedans van Metanoia onder trompetgeschal vanaf de toren van de Grote Kerk een enorm vaandel neergelaten met daarop het thema van het Vernieuwingsfestival: 'Als God de hemel opent...' . Bestuursvoorzitter Ruilof van Putten verklaarde daarmee het Vernieuwingsgfestival officieel voor geopend!

Er waren maar liefst vier programma's: In de Grote Kerk sprak Tiemen Westerduin naar aanleiding van Ezechiel 47 (Tempelbeek) en voerde Christian Dance Company een dans uit met dit thema. Muzikale begeleiding was er van Kees van Setten en zijn Combo en Dick Durieux op orgel. Cora van Ravensbergen leidde de samenzang.

In de Immanuel kerk sprak Menno Zandbergen over 'Als God de hemel opent..' - het thema van het Vernieuwingsfestival. Ondersteund door een indrukwekkende multi-media presentatie wist Menno uitermate te boeien! Destiny uit Rijnsburg begeleidde hier de samenzang en lofprijzing en kon de nodige complimenten incasseren!

Ondertussen luisterden in 't Kraaienest zo'n 120 jongeren naar Kees Kraayenoord. Kees - geboren en getogen in Katwijk - kwam vroeger al veel in 't Kraaienest, maar nu had zijn bevlogen toespraak toch wel andere tekst dan zijn vroegere gesprekken hier: Een oproep om net als bijvoorbeeld Esther en Paulus alles over te hebben voor de boodschap van het evangelie: Jezus!
Dennis & Angela & Band verzorgden de muziek: Klasse! 

Van nul tot en met de groep achters waren de kinderen welkom in de Wilhelminaschool voor een spetterend programma met o.a. dans en mime van Metanoia. Met een variatie op de spelshow 'Ik hou van Holland', het maken van een slaginstrument, spelletjes en andere creatieve vondsten hadden de leidsters 'geen kind aan ze'.

In de pauze ging iedereen een kijkje nemen bij de  ca. 45 kramen op het - voor auto's afgesloten - Koomansplein en in de Kerkstraat, bij de Babbelbox (naar analogie van Man bijt Hond en de vraag aan de mensen "Als God de hemel opent dan .. .."), schilders die langs de Vliet over het thema aan het schilderen waren, of de Gebedstuin die in de kerkzaal van De Voorhof opgesteld was. 

Verschillende mensen maakten van de gelegenheid gebruik om onder leiding van leden van de vereniging Oud Rijnsburg de toren te beklimmen en hadden zo een schitterend uitzicht over een gezellig vol Koomansplein!

's Middags werd het kinderprogramma in de Wilhelminaschool voortgezet en konden de volwassenen kiezen uit meer dan 25 verschillende worskhops, verspreid over twee ronden van een uur.

In de Immanuelkerk trad de - qua muziek - latin-america georienteerde band Trinity op: de broers Smelt - zonen van zendeling Smelt - wisten ook in Rijnsburg het temperament over te brengen en hadden een dolenthousiaste zaal!  

De 'grand finale' was de Sing In op het Koomansplein: Onder begeleiding van de Rijnsburgse Praiseband stonden zo'n 1500 mensen God lof te zingen: Kippenvel!

We kunnen terug kijken op een gezegende dag!

Zondag stonden alle diensten van de PKN in Rijnsburg in het teken van ‘Als God de hemel opent..' in de verschillende diensten die er waren van Boekketdienst t/m een Jeugddienst.


Het Evangelisch Werkverband willen alle betrokkenen en met name de meer dan 400 (!) Rijnsburgse vrijwilligers, de (kerkeraden van de) PKN-kerken en B&W van Katwijk héél hartelijk danken voor de inzet, energie en tijd! Het was grote klasse! 

Ook de gasten willen we bedanken voor hun komst: Van velen hoorden we dat het één groot feest was waarna ze bemoedigd en gesterkt huiswaarts mochten keren!    

Deo Volente tot volgend jaar in ...???


Terug naar top


Site navigatie

Terug naar top


Evangelisch Werkverband