Evangelisch Werkverband

Huidig pad: Home

Verslag EW Vernieuwingsfestival

14 mei was het EW Vernieuwingsfestival: de koningsdag van alle christenen! Lees hier het impressieverslag.

Alles draait om Jezus

Impressie EW Vernieuwingsfestival 2015

Afgelopen 14 mei was het EW Vernieuwingsfestival in de Basiliek in Veenendaal. Een prachtige dag met Henk Binnendijk, Tiemen Westerduin en Hans Maat, TimZingt en vele muzikanten. De belangstelling was overweldigend en de zaal was tot aan de nok toe gevuld.
Vol verwachting en verlangen kwamen de bezoekers binnen en de stemming zat er bij het eerste lied gelijk goed in. We zongen we tot eer van Hem, en dat was slechts het begin van een mooie dag waar alles écht om Jezus draaide.

EW Vernieuwingsfestival Henk Binnendijk
(Klik op de afbeelding voor het videoverslag!)

De beste kapper van Nederland
Henk Binnendijk bracht als eerste zijn boodschap. Hij deelde over het belang van volledige overgave aan God: "Hoeveel Jezus ziet God in jou? Het wordt niks als je je niet overgeeft. Vergelijk het eens met dat je bij de beste kapper van Nederland bent. Je gaat in de kappersstoel zitten en net op het moment dat de kapper wil beginnen, sta je op om een tijdschrift te pakken. Je gaat weer zitten, maar bedenkt je plotseling dat je de tuin wel eens wilt bewonderen. Dit gaat zo wel even door en de kapper zit werkelijk met zijn handen in zijn haar en zegt: ‘Maar zo kan ik u niet knippen!' Waarop jij zegt: ‘Maar U bent toch de beste Kapper?' We moeten als mensen wel bereid zijn en toelaten dat God iets in ons verandert, zodat het in jouw leven werkelijk om Jezus draait."

Tiemen Westerduin vertelde over David en Goliath in de context van hoe wij er ons op voorbereiden om ‘reuzen' neer te halen in ons leven. Tiemen: "God geeft ons de kans om te oefenen. De keuzes die je maakt als niemand kijkt, kunnen bepalend zijn voor de momenten waarop iedereen wél kijkt. Vandaag wil God je uitnodigen om Zijn kracht te kennen."

EW Vernieuwingsfestival 

Ontvang de Vlam
Hans Maat deelde over zijn ontwikkeling met God op het gebied van genezing en bevrijding. Na zijn preek was er gelegenheid voor ministrygebed en velen laten voor zich bidden, voor vervulling met Gods Geest en Zijn kracht. Hans zegt hierover: "Het doel van de vlam die je ontvangt, is het op gang brengen van datgene wat God wil dat jij doet. Ik zei altijd dat God me achter in de zaal ook wel kon vinden, maar naar voren stappen heeft ook mijn leven veranderd."

Hierna kwamen de kinderen terug in de zaal en uitgelaten zongen we samen een lied dat ze geleerd hebben tijdens de theatershow van Simonenzo. Daarna deelden twee tieners over ‘woorden hebben kracht' vanuit het programma van BeCourageous. Rapper McProphet sloot het tienermoment af met een feestelijke rap.

Last but not least, trad Tim Zingt en de muzikanten van Trinity op. Binnen no-time kreeg Tim de zaal aan het lachen met een speciale cabaretshow over het EW.

EW Vernieuwingsfestival VNF
Gods Geest aan het werk

Hierna was het tijd om te eten. Onder genot van een maaltijd bespraken velen het middagprogramma nog eens met elkaar. Er klonken enthousiaste geluiden over hoe God de kerk werkelijk aan het vernieuwen is door Zijn Geest!

's Avonds werd de nieuwe liedbundel Hemelhoog gepresenteerd. Deze is enthousiast ontvangen! De honger naar meer van Gods Geest was duidelijk voelbaar in de zaal. Het was prachtig om te zien hoe zovelen zich naar Hem uitstrekten door middel van muziek.

Enkele meewerkende muzikanten aan de bundel reageren als volgt:
Kees Kraayenoord: "Hemelhoog overstijgt als geen andere bundel kerkmuren en overbrugt de zingende generaties."
Reyer van Drongelen: "De liedjes in Hemelhoog zijn overzichtelijk gecategoriseerd op thema, waardoor je er met het voorbereiden van themadiensten snel mee uit de voeten kunt."

Volg Hemelhoog en blijf op de hoogte van de laatste nieuwtjes!

Alles draait om Jezus, niet alleen tijdens het Vernieuwingsfestival. Ben je er volgend jaar weer bij?

Terug naar top


Site navigatie

Terug naar top


Evangelisch Werkverband