Evangelisch Werkverband

Huidig pad: Home

Adeus Brasileiros!

Na in januari 2011 een maand in Nederland rondgetourd te hebben zijn de Brazilianen naar huis: Een terugblik op Meu Pai..

Maandag 31 januari vlogen de Brazilianen weer naar Belo Horizonte, waar de bijbelschool ‘Dianto do Trono' is gehuisvest. We kijken terug op een bijzondere en gezegende maand.

Na aankomst rustte het team van ‘Meu Pai' (Mijn Vader) uit in het gastvrije huis van de Near East Ministry in Voorthuizen. Hier werd ook getraind en voorbereid op de komende maand.

Na enkele losse optredens startte de echte tour met een optreden tijdens de Theologenconferentie van het Evangelisch Werkverband in Voorthuizen. Ds. Nelly Boot legde op uitstekende wijze de link tussen de groeiende Braziliaanse kerken en hun spiritualiteit en de uitdagingen waar we als kerk van het Westen voor staan.

Vervolgens trokken de Brazilianen in twee teams het land door. Ze bezochten onder meer Gouda - wat leuk: een internationale gemeente die gestart is vanuit de St. Jans kerk in Gouda. Ze werkten mee aan kerkdiensten in Huizen en Nieuw Loosdrecht, waren te gast in Wezep, in Zeist op bijbelschool de Wittenberg (met een superavond in Eastcoast, het jongerencentrum), Utrecht (Nieuwe kerk en Navigators), Elburg, 's Gravenzande, Vlaardingen, Aalsmeer, Driebergen (met ook een dag samen met docenten en studenten van het Center for Evangelical and Reformation Theology), enzovoorts. In Amersfoort werd op verschillende scholen een programma verzorgd, o.m. voor asielzoekers, werd een concert in de Brug gegeven.

Een paar dingen moesten helaas worden afgezegd: een openluchtoptreden in het centrum van Utrecht (te nat en te moe) en het afsluitingsweekend op de Betteld (te weinig opgaven). In plaats daarvan werd een afscheidsfeest gegeven in Voorthuizen, waar zo'n 100 mensen samen waren om de Brazilianen te bedanken voor hun inspiratie.
Alles bij elkaar: een gezegende tijd. Adeus Brasileiros!

 

Film: Praise van Braziliaanse jongeren op bezoek bij VEG Elburg op 11 januari 2011 (dans)

Film: Huizen, Kruiskerk, medewerking eredienst met ds. Hans Eschbach, 16 januari 2011 

Film: Afscheidsavond op de NEM, 29 januari 2011. 'I am free'(zang)

Groepsfoto afscheid NEM 29 januari 2011

Terug naar top


Site navigatie

Terug naar top


Evangelisch Werkverband