Evangelisch Werkverband
Evangelisch Werkverband
Tolboomweg 10
3784 XC Terschuur
0342-460010 - info@ewv.nl

Kerk van de toekomst

Kerk van de toekomst

Hoe zorg je dat je kerk een actieve (maatschappelijke) rol kan blijven spelen in een wereld die verandert en het huidige beleidsplan niet (meer) tot uitwerking komt? Wij bieden kerkenraden, pioniersteams en andere groepen graag een traject ‘kerk van de toekomst’ aan. In dit traject gaan we met jullie opzoek naar jullie specifieke roeping als collectief. We doen dit aan de hand van de ‘Golden Circle” van Simon Sinek waarin wij opzoek gaan naar de WHY. Waarom bestaat jullie kerk, groep of team en waartoe zou God jullie roepen? 

Het vaststellen en kennen van jullie WHY maakt het gemakkelijker om in de toekomst besluiten te nemen wat je wel en niet zou moeten organiseren. Binnen het EW werken we met onze WHY en is elke medewerker in staat om deze in eigen woorden uit te leggen. Dat maakt het mogelijk dat elk project of idee getoetst wordt aan onze WHY zodat we scherp blijven op de roeping die God ons geeft. Hierdoor is er minder tijd nodig voor vergaderen en is er meer tijd om te helpen met het uitvoeren van plannen. 

De Why van het EW is: Wij verlangen naar een vernieuwing in Nederland door de kracht van de Heilige Geest zodat vitale groepen ontstaan waar God zichtbaar, tastbaar en voelbaar aanwezig is. En mensen leren leven zoals Jezus ons voordeed. Zodat het Koninkrijk van God zichtbaarder wordt. 
 
Is het vinden van jullie WHY misschien wel de oplossing voor een nieuwe frisse wind? Lees dan eens de ervaringen van de groepen die jullie voorgingen. 


 
Denk je na het lezen van deze informatie “Hier wil ik meer van weten” neem dan contact met ons op via info@ewv.nl