Evangelisch Werkverband
Evangelisch Werkverband
Tolboomweg 10
3784 XC Terschuur
0342-460010 - info@ewv.nl

GemeenteGroeiGroepen

Om te groeien in het geloof is het belangrijk dat je in gesprek kunt gaan met anderen. Om het geloofsgesprek binnen de gemeente te stimuleren, zijn de zogeheten GemeenteGroeiGroepen (GGG) opgezet.

GemeenteGroeiGroepen zijn gesprekskringen waarin groei in geloof, gemeenschap en gastvrijheid centraal staan. Het is een vorm van gemeenteopbouw.

Gemeenteleden die een paar jaar op een GemeenteGroeiGroep zitten, ervaren een enorme verdieping in hun geloof en voelen zich opgenomen in een betrokken gemeenschap. Zij komen later vaak terug in de leiding van de gemeente, jeugdwerk, missionair werk, etcetera, vanuit een groeiend besef van verantwoordelijkheid voor de gemeente. 

Het Evangelisch Werkverband biedt plaatselijke gemeenten materialen, visieontwikkeling, training en toerusting aan op het gebied van (het starten van) kleine gesprekskringen.

 
GemeenteGroeiGroepen - Wat is een GemeenteGroeiGroep?
Wat is een GemeenteGroeiGroep?
Een GemeenteGroeiGroep (GGG) is een groep mensen uit een christelijke gemeente die op regelmatige basis bij elkaar komen en praten over het geloof en het geloofsgesprek stimuleren.
Lees verder
 
GemeenteGroeiGroepen - GGG-materiaal 2023-2024
GGG-materiaal 2023-2024
Genesis betekent begin, oorsprong, en gaat over oeroude vragen van de mens: Waar kom ik vandaan? Waarom leef ik? Wat is de herkomst van het kwaad? En: is er toekomst voor de mens en voor onze groene planeet aarde? Zo vind je in teksten over het begin, antwoorden op de vragen van vandaag.
Lees verder
 
GemeenteGroeiGroepen - GGG-materiaal 2022-2023
GGG-materiaal 2022-2023
Wist je dat Jezus broers had? En dat zijn oudste broer Jakobus heet? En wist je dat deze Jakobus een brief heeft geschreven die in het Nieuwe Testament terechtgekomen is?
Lees verder
 
GemeenteGroeiGroepen - GGG Materiaal 2021-2022
GGG Materiaal 2021-2022
Wie Jezus ontmoet blijft niet wie hij was. Dat heeft Petrus ontdekt, de Samaritaanse vrouw bij de bron en nog vele anderen die Jezus ontmoet hebben.
Lees verder
 
GemeenteGroeiGroepen - GGG-Tips
GGG-Tips
Naast de reguliere programma's die in het GGG-materiaal zijn opgenomen, zoals de Bijbellezing en de gespreksvragen, is er ook een programma opgenomen: Do Event. 
Lees verder
 
GemeenteGroeiGroepen - GGG-Ervaringen
GGG-Ervaringen
Het GGG Materiaal heeft impact en veranderd levens.
Lees verder

Wil je samen met andere christenen uit je gemeente of woonplaats groeien in geloof, in gemeenschap en in gastvrijheid? Een GemeenteGroeiGroep is de oefenplek en een themaboekje het hulpmiddel.  Heb je na het lezen nog vragen, neem gerust contact met ons op.