Evangelisch Werkverband
Evangelisch Werkverband
Tolboomweg 10
3784 XC Terschuur
0342-460010 - info@ewv.nl

Kerstactie: Bidvuurtje

Kerstactie: Bid(v)uurtje

LICHT VAN DE WERELD
Met kerst vieren we dat Jezus, het Licht van de wereld geboren is. En dat licht hoeven we niet voor onszelf te houden, we mogen dit doorgeven. Dit licht mag zichtbaar worden in de wereld en daarom starten we de actie Bid(v)uurtje.

BIJ DE KERK
We willen kerken uitnodigen om voor of na de kerstnachtdienst bidvuurtjes (plekken met een vuurkorf) te starten, buiten bij de kerk. Bij de bidvuurtjes kan je samen bidden op verschillende manieren. Een laagdrempelige manier zoals een kerstster in een boom te hangen maar ook door samen hardop of zacht te bidden voor de wereld, je stad, de kerk of jezelf. Nodig vooral mensen hierbij uit die speciaal voor de kerstnachtdienst naar de kerk komen. Maar vergeet ook niet voorbijgangers uit te nodigen bij het vuur.

IN DE STRAAT
Je kan ook laagdrempelig met je bidvuurtje aanwezig zijn in je straat. Zorg dat je met minimaal 3 mensen bij het vuur begint. Nodig vooraf buurtbewoners uit om mee te doen of nodig mensen uit die langskomen. Maak het gezellig met lichtjes, kaarsen, koffie, thee of chocolademelk, wat maar bij jullie past. Je kan samen kerstliederen zingen of kerstmuziek luisteren. Je kan de laagdrempelige manier van bidden gebruiken of doe wat bij de bezoekers en bij jullie past

WANNEER:
Op kerstavond 24 december 2022 of in de aanloop naar kerstavond.

WAAR:
Bij de kerk of in je straat

ERVARINGEN VAN ANDEREN:

WAAR ZIJN DE BIDVUURTJES?
 

MELD JE AAN:
Meld hier je bidvuurtje aan zodat zichtbaar wordt waar we “als Licht der wereld” zichtbaar zijn op kerstavond en deel je bidvuurtje op social media (#bidvuurtje @EvangelischWerkverband) op 24 december.

Ga naar het inschrijfformulier (Nieuw venster wordt geopend)

MEDIA:
Op deze website vind je diverse downloads die je kan gebruiken voor social media, een beamer of door ze af te drukken en op te hangen of uit te delen.
- Flyer om te delen als algemene vooraankondiging (ook te gebruiken als A4-poster). (PDF)
- Instructiekaart voor de “leider(s)“ van het bidvuurtje ter voorbereiding. (PDF)
- Knipvel met sterren die gebruikt kunnen worden voor de laagdrempelige manier van bidden. (PDF)
- Poster die je op kan hangen om jouw bidvuurtje vooraf aan te kondigen (als kerk of straat).(PDF)