Evangelisch Werkverband
Evangelisch Werkverband
Eendrachtstraat 29a
3784 KA Terschuur
0342-460010 - info@ewv.nl

Maatwerk voor de kerkenraad

Het Evangelisch Werkverband wil kerkenraden en gemeenteleden helpen hun plaatselijke gemeente op te bouwen. De kerk is niet maakbaar, dat weten we. Maar een gemeente kan wel bloeien en groeien als er wordt gewerkt vanuit de kracht van Gods heilige Geest.

Kerkenraden die via een programma ‘op maat’ hun gemeente willen opbouwen, kunnen ondersteuning krijgen van het Evangelisch Werkverband bij het proces van visievorming en het vertalen ervan in beleid. Het Evangelisch Werkverband organiseert daarvoor gemeenteavonden of beleidsweekenden, of heeft sprekers beschikbaar. Wilt u uw gemeente bouwen? Neem dan contact op met Jelle de Kok 0625524481.

Highlights
  • Programma 'op maat' voor kerkenraden
  • Opbouw van de plaatselijke gemeente
  • Ondersteuning bij visievorming

Basistraining – Via geloofsopbouw naar gemeenteopbouw

Flyer PEP basistrainingPermanente Educatie Predikanten (PEP) is een onderwijsprogramma voor afgestudeerde theologen, kerkelijk werkers en predikanten.

Vanaf 14 januari 2020 start de 7e editie van de basistraining – Samen bouwen aan de kern van de kerk , via geloofsopbouw naar gemeenteopbouw. De combinatie van gemeenteopbouw en geloofsopbouw heeft in de visie van Leven uit de Bron een vitaliserende invloed op het kerkelijk leven en beleid. De kern van het gemeentezijn bestaat uit drie dimensies: Hart voor de Heer, hart voor elkaar als Zijn leerlingen en hart voor Zijn bevrijdend werk in de wereld. 

Doelgroep: Deze cursus is bedoeld voor predikanten en kerkenraadsleden. Deelname door predikant én een kerkenraadslid is aan te bevelen.

Trainers: Hugo Bos en Jelle de Kok

Kijk voor meer informatie op www.pepredikanten.nl/samenbouwen