Evangelisch Werkverband
Evangelisch Werkverband
Eendrachtstraat 29a
3784 KA Terschuur
0342-460010 - info@ewv.nl

Lokaal

Jezus volgen, dienen en vertegenwoordigen in de kracht van de Heilige Geest
Als Evangelisch Werkverband (EW) willen wij de lokale gemeenten binnen de PKN dienen. Dat doen wij door  gemeenteleden toe te rusten door middel van onderwijs en training. Wij willen u graag leren ontdekken en ervaren, wat het betekent om Jezus te volgen, te dienen en te vertegenwoordigen in de kracht van de Heilige Geest.

Cursusprogramma
Het Evangelisch Werkverband biedt een samenhangend cursusprogramma aan, dat bestaat uit twee introductiecursussen en twee leerlijnen.  Klik op de afbeelding voor ons volledige cursusprogramma. Hieronder een toelichting op de individuele cursus onderdelen.

 
Cursus Lokaal - Oriëntatiecursus: Kom Heilige Geest
Oriëntatiecursus: Kom Heilige Geest
Bij het ontstaan van de Protestantse Kerk in Nederland, heeft het Evangelisch Werkverband een cursus ontwikkeld rond de bede: ‘Kom Heilige Geest, vernieuw Uw kerk, vernieuw ons leven’. De cursus is een combinatie van onderwijs en praktijk, van leren en groepsgesprekken.
Lees verder
 
Cursus Lokaal - Oriëntatiecursus: Het Koninkrijk van God
Oriëntatiecursus: Het Koninkrijk van God
Wat is het Koninkrijk van God? Hoe krijg je deel aan en leef je vanuit het Koninkrijk? Ambassadeur zijn: hoe kan dat en hoe functioneert de gemeente daarin?
Lees verder
 
Cursus Lokaal - Leerlijn 1: Discipelschapstraining
Leerlijn 1: Discipelschapstraining
Wil je Jezus beter leren kennen en verlang je ernaar om Hem echt te gaan volgen en dienen in de kracht van Zijn Geest? Dan is deze cursus wellicht een inspiratie en uitdaging voor je! In 8 avonden zal aan de hand van het materiaal van Kerygma de cursus gegeven worden.
Lees verder
 
Cursus Lokaal - Leerlijn 2-module 1: Ruimte voor de Geest
Leerlijn 2-module 1: Ruimte voor de Geest
In deze cursus 'Ruimte voor de Geest' wordt onderwijs gecombineerd met training en groepsgesprekken. De cursus wordt gegeven door ds. Jelle de Kok, predikant-toeruster binnen de PKN via het Evangelisch Werkverband, die over dit onderwerp een boek heeft geschreven.
Lees verder
 
Cursus Lokaal - Leerlijn 2-module 2: Luisteren naar Gods stem
Leerlijn 2-module 2: Luisteren naar Gods stem
Om fijngevoeligheid te ontwikkelen voor Gods stem is het noodzakelijk om luisterend te bidden. Hoe doe je dit? Zegt de Bijbel daar iets over? Dit is het thema van de cursus ‘Luisteren naar Gods stem’.
Lees verder
 
Cursus Lokaal - Leerlijn 2- module 3: Levend in Christus
Leerlijn 2- module 3: Levend in Christus
De cursus ‘Levend in Christus’ is een verdiepingscursus waarin we de gaven van de Geest praktiseren. De cursus is voor iedereen die meer wil leren over de gaven van de Heilige Geest, het gebed, genezing en bevrijding.
Lees verder
 
Cursus Lokaal - Leerlijn 2-module 4: Ministrycursus
Leerlijn 2-module 4: Ministrycursus
De cursus is toegankelijk voor iedereen die Jezus wil volgen en van Hem wil leren. In deze cursus willen wij je leren voor mensen te bidden in de kracht en met de gaven van de Heilige Geest.
Lees verder