Evangelisch Werkverband
Evangelisch Werkverband
Eendrachtstraat 29a
3784 KA Terschuur
0342-460010 - info@ewv.nl

Handboek voor Gebed

10,00 (incl. BTW)
1-3 werkdagen

Waarom bestellen via EWV?

  • Je steunt ons werk
  • Verantwoord materiaal
  • Vandaag besteld, morgen geleverd
Specificaties
Inhoud
Taal Nederlands
ISBN 9789023928652
Aantal pagina's 240
Betrokkenen
Auteur Jan Minderhoud (red)
Uitgever Boekencentrum
Productbeschrijving

Alles over gebed in één boek: informatie, bezinning en vooral uitnodiging om het eigen gebedsleven een nieuwe impuls te geven.

Het gebed is de adem van de kerk en van een wandel met God. 'Wat het voedsel is voor het lichaam, is het gebed voor de ziel', aldus de oude Joodse denker Jehoeda Halevi.

Dit handboek biedt inspiratie om het gebedsleven te vernieuwen, zowel in de binnenkamer als in de grotere verbanden van kerk en gemeente. Het is zowel bezinnend als uitnodigend voor de praktijk. Op een verfrissende manier worden oude en nieuwe vragen rond het gebed aan de orde gesteld. Door de kerkelijke breedte van de auteurs en de veelheid aan invalshoeken biedt dit boek een rijk geschakeerd palet en een schat aan informatie.

Jan Minderhoud is theoloog en actief in de gebedsbeweging, met name vanuit het Evangelisch Werkverband. Verder heeft hij een praktijk als supervisor, coach en counselor en is hij betrokken bij het pastoraat voor bevrijding en genezing.

Met medewerking van: o.a. ds. M.D. Geuze, dr. Theo van Campen, ds. Klaas van de Kamp, prof. dr. Jan Hoek, Lucré de Man-van Putten, ds. Ron van der Spoel, Matthijs Vlaardingerbroek en ds. Lex Boot.

"Handboek voor Gebed, ik ben er rijker van geworden. Of misschien juist armer, omdat ik meer dan ooit besef dat we niet eens kunnen bidden, omdat we toch vooral arme bedelaars zijn en blijven. We stamelen en prevelen maar wat, en soms zijn we helemaal uit het lood geslagen (mooi hierover in hst 5 door Jan Hoek). Maar de Geest is het die onze zwakheid te hulp komt en dan scheurt de hemel weer open." Eindredacteur Jan Minderhoud in zijn blog over het Handboek voor Gebed.

Vraag over Handboek voor Gebed?
  • Neem contact op met het Evangelisch Werkverband:
  •  
  •  
Handboek voor Gebed
10,00 (incl. BTW)
1-3 werkdagen