Evangelisch Werkverband
Evangelisch Werkverband
Eendrachtstraat 29a
3784 KA Terschuur
0342-460010 - info@ewv.nl

Verscheidenheid van gaven

12,99 (incl. BTW)
1-3 werkdagen

Waarom bestellen via EWV?

  • Je steunt ons werk
  • Verantwoord materiaal
  • Vandaag besteld, morgen geleverd
Specificaties
Inhoud
Oorspronkelijke titel Verscheidenheid van gaven
Taal Nederlands
ISBN 9789023903765
Aantal pagina's 64
Betrokkenen
Auteur Nynke Dijkstra-Algra
Uitgever Boekencentrum
Productbeschrijving

De laatste jaren is ook binnen de kerken meer oog gekomen voor de verscheidenheid aan gaven in de gemeente, waarover Paulus spreekt in 1 Korinte 12. Steeds meer gemeenten gaan over op gavengericht werken. Dit betekent dat niet alleen de bestaande taken en vacatures binnen de gemeente bepalen welke bijdrage gemeenteleden leveren, maar dat ook gekeken wordt naar hun eigen gaven en mogelijkheden. We moeten meer 'attent of talent' worden. Dan komen de juiste mensen op de juiste plaats.

Het is echter niet eenvoudig om te ontdekken welke gaven we hebben, laat staan dat we dat van de ander weten. Dit boek wil helpen zicht te krijgen op onze gaven en mogelijkheden met het oog op de gemeente in haar dienst aan de wereld. Aan de orde komen uw roeping, uw passie, uw gaven en uw persoonlijke stijl. Vervolgens is een groot deel van het boek gewijd aan een uitgebreide vragenlijst, de zogenaamde gaventest.

Deze uitgave kan persoonlijk gelezen worden, maar is in de eerste plaats voor gebruik in groepen. De stof is opgebouwd rond vier gespreksavonden. Voor de gespreksleider is een handleiding ontwikkeld. Alleen in samenspel en gesprek met anderen kunnen we ontdekken wat onze eigen plek is in het Lichaam van Christus, de gemeente.


Nynke Dijkstra-Algra werkte als toeruster Pastoraat en Gemeenteopbouw in de Protestantse Kerk en nu voor de afdeling missionair werk & kerkgroei.

Vraag over Verscheidenheid van gaven?
  • Neem contact op met het Evangelisch Werkverband:
  •  
  •  
Verscheidenheid van gaven
12,99 (incl. BTW)
1-3 werkdagen